Kyllä (yritys)kauppa kannattaa!

Huhtikuussa toisen kerran pidetyt Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsivät jälleen suuren joukon yrityksen myynnistä ja ostamisesta kiinnostuneita saman katon alle.
Omistajanvaihdokset ovat puhututtaneet paljon jo aiemmin ja niin asian pitääkin olla. Yrityksen omistajanvaihdokseen pitäisi jokaisen yrittäjän ja yrittäjäksi haluavan törmätä. Yrityskaupasta ei hyödy pelkästään ostaja ja myyjä, vaan myös ympärillä olevat sidosryhmät: kuntalaiset, kunnat, yhteistyökumppanit ja monet muut yrityksen arkeen kiinteästi kuuluvat tahot. Keski-Pohjanmaan Yrittäjien alueella alle 30-vuotiaita yrittäjiä on kaikista yrittäjistä 8,2 % (Tilastokeskus: Yrittäjät (työlliset) ikäryhmittäin, sukupuolen mukaan 31.12.2020), joten mukaan mahtuu yrittäjiä, jotka haluavat toteuttaa unelmiaan kehittämällä ostettua yritystä eteenpäin ja oman näköiseksi.

Omistajanvaihdoksista puhuttaessa vääjäämättä törmää myös kielteisiin asioihin, mitä jos asiakkaani saavat tietää myyntiaikeista tai kilpailija? Yrityskaupan tullessa ajankohtaiseksi hyvin tehty suunnitelma asiantuntijoiden kanssa siitä, kuinka asia kerrotaan julkisesti auttaa taklaamaan ongelmat. Pienikin yrittäjä välittää asiakkaistaan, ja mikä sen hienompaa, jos pääsee kertomaan, että palvelulle on löydetty jatkaja, ja oma elämäntyö siirtyy seuraavalle. Yrityksen myyntiä ei pitäisi lähestyä negatiivisesta näkökulmasta, vaan ennemminkin olla ylpeä siitä, että on luonut jotain sellaista, joka tuottaa arvoa monella eri tavalla ja monelle eri ihmiselle. Olisihan meidän kaupat ja kylät olisivat kovin tyhjiä ilman yrityksiä.

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat on järjestetty sitä varten, että alueemme yrittäjillä ja ostajilla olisi mahdollisuus kohdata toisensa sellaisessa paikassa, jossa voi avoimesti kertoa aikeistaan. Konsepti sai jälleen tänä vuonna kiitosta, ja osallistujien palaute meille järjestäjille Keski-Pohjanmaan Yrittäjille ja KOSEKille oli todella positiivista. Siitä tahdomme kiittää kaikkia, jotka mahdollistivat tapahtuman järjestämisen: Omistajanvaihdokset yhdessä -hankkeen rahoittajia Keski-Pohjanmaan liittoa, Kokkolan ja Kannuksen kaupunkeja, Kaustisen seutukuntaa, ja Perhon kuntaa. Unohtumatta tapahtuman puhujia, asiantuntijoita ja sponsoreita.
Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat palaavat jälleen vuonna 2024. Nyt on hyvä aika ottaa yhteyttä asiantuntijoihin ja lähteä saattamaan yritystään myyntikuntoon. Lisää informaatiota lisätään tapahtuman verkkosivuille: kpyritysmarkkinat.fi.

 

Artikkeli on julkaistu alun perin Keski-Pohjanmaan Yrittäjä lehdessä 2/2023, kirjoittaja Matti Koivisto